top of page
Search
  • Writer's pictureEsparducer Manzano

El Constructivisme i el desenvolupament moral del professor Villegas


L'escola psicoterapèutica que orienta la nostra feina a Psicòlegs Esparducer Manzano és la Constructivista. En aquesta escola, que forma part del Cognitivisme (branca de la general cognitiu-conductual) és una psicologia científica, molt reconeguda i prestigiosa. Aquesta branca és molt coneguda i majoritària en la seva vessant educativa i del desenvolupament amb Piaget i Vigotsky com a principals representants, que són els autors més importants en aquest àmbit.


Dins el constructivisme psicoterapèutic els trobem en Kelly o Niemeyer a nivell internacional, i en Manel Villegas, Guillem Feixas, Maria José Pubill o Pilar Mallor. En aquest sentit, tenim l'immens orgull i plaer de tenir aquests autors i terapeutes a La Universitat de Barcelona, i són referents indiscutibles del constructivisme mundial. Tant en Ricardo com la Sali tenim una sòlida formació universitària i psicoterapèutica en aquesta branca, avalada per postgraus i màsters, i moltes hores de pràctica professional i supervisió d'aquests prestigiosíssim grup d'autors i terapeutes, que continua avui en dia i amb els que revisem els casos que portem al nostre despatx des de la total confidencialitat.


Avui però volem agraïr des de aquest petit blog al professor Villegas i la professora Mallor l'immens llegat que ens transmeten en les seves supervisions i deixen en forma de publicacions, la seva saviesa i profundíssim coneixement de l'ànima humana. Aquests coneixements no només són instruments potentíssims per a la pràctica professional en el guariment del patiment psicològic de les persones si no que inclús esdevenen un referent vital dels nostres pacients i de nosaltres mateixos. La formació teòrica, el rigor científic, l'empatia, la profunda comprensió de la humanitat, la humilitat, el ferm compromís amb els nostres clients, la voluntat d'ajudar en la construció del projecte vital dels nostres clients per donar sentit a l'existència i els nostres mateixos processos psicoterapèutics ens habiliten per oferir una atenció del màxim nivell.


Per a qualsevol persona que vulgui gaudir de la profunditat i immens abast de l'experiència del Dr. Villegas, deixem alguns dels títols de les seves obres. El professor s'apropa a la vuitentena i en aquests moments es dedica principalment a escriure, formar psicoterapèutes i supervisar-nos. Des de el més profund del nostre cor, i amb tota la nostra estima, moltes gràcies professor!

Algunes referències del professor Villegas (llibres):


El Error de Prometeo

Prometeo en el Diván

El Proceso de Convertirse en Persona Autónoma

Parejas a la Carta

Psicología de los Siete Pecados Capitales


I a la web del seu centre de psicoteràpia, Ítaca, les seves publicacions a la Revista de Psicoterapia, de la que va ser fundador, editor una pila d'anys i autor en màxima activitat en l'actualitat:

https://www.centroitaca.com/centro-itaca-biblioteca.htm

78 views0 comments
bottom of page